Társkeresésnek indult, BT alapítás lett a vége

Bevallom őszintén, nem voltam túl bizakodó, amikor regisztráltam egy online társkeresőre. Bár modern nőnek tartom magam, azért a világ elvárásai egész életemben jelen voltak és túl a negyvenen már kezdett kifejezetten rosszul érinteni, hogy még mindig nem találtam meg életem szerelmét, a társat, akivel le akarom élni az életem hátralévő részét. Már nincsenek hatalmas elvárásaim, csak egy rendes, normális pasit akarok találni, akivel jól érzem magam. Amíg az ember fiatal, olyan elvárásai vannak, hogy metalálja a lelki társát, a másik felét, azt a férfit, akinek a puszta látványa villámcsapásként éri, akitől bizseregni kezd a gyomra… Aztán ahogy telik-múlik az idő, már józanabbul lát az ember és rájön, hogy tökéletes társat soha nem fog találni, de ha szerencséje van, összeakad majd valakivel, akivel le tudja élni az életét boldogságban és szeretetben. Na én ebben reménykedtem, amikor regisztráltam a társkeresőre.

Bár a magánéletem nem valami fényes, a karrierem annál szebben ível felfelé, már saját vállalkozásban gondolkozom. Az üzleti életben nem könnyű érvényesülni, főleg nőként, de kihasználom az adottságaimat és a férfiak nagyképűségét. Az első néhány társkeresős randin próbáltam ködösíteni, amikor rákérdeztek, mivel foglalkozom, nem akartam elárulni, hogy éppen vállalkozásba kezdek és kft vagy bt alapítását fontolgatom. Eddigi tapasztalataim alapján egy sikeres, határozott nő megijeszti a férfiakat, félnek vele kezdeni. Emiatt nem beszéltem a vállalkozásomról és azt sem kötöttem a randipartnereim orrára, hogy az estéimet otthon a kft és bt alapítás fortélyainak tanulmányozásával töltöm.

Nekem valószínűleg a bt lesz a befutó vállalkozási forma, úgyhogy ennek jártam utána alaposabban. A legnagyobb kérdésem az volt, hogy egy bt alapítás költségei milyen magasra rúgnak. Féltem ugyanis egy kicsit tőle, hogy felesleges kiadás lesz, ha mégsem jön össze a vállalkozásom és ha egy bt-t alapítani viszonylag több pénzbe kerül, akkor még egyszer átgondolom az egész tervet. Ha viszont egy ésszerű összeg, amit még akár el is lehet bukni nagyobb fejfájás nélkül, akkor bátrabban vágok bele az üzletbe. Megkönnyebbülésemre az eredeti elképzeléseimhez képest potom összeg, amit ki kell fizetnie annak, aki bt alapításra adja a fejét. Különböző ajánlatokat találtam egy cég weboldalán, attól függően módosulnak a költségek, hogy székhelyet is kér-e az ember, vagy csak maga az alapítás a szerződés tárgya.

Elhatároztam magam, vettem egy nagy levegőt és eldöntöttem, hogy bármi történjék is, másnap reggel az első dolgom lesz felhívni ezt a céget, hogy én bt-t szeretnék alapítani. Ezzel a tudattal mentem el az aznap esti randimra, ahol nagyon kellemes meglepetés ért. Egy korban hozzám illő, rendkívül udvarias és kedves úriember volt a vacsorapartnerem, aki nem hagyta magát és nem ájult el a munkám említése után. Sőt, kiderült, hogy cégalapítással foglalkozik, egy ahhoz hasonló irodában dolgozik, mint amit másnap hívni akartam. Egészen elhúzódott a vacsora, mert minden kérdésemre türelmesen válaszolt és megállapodtunk, hogy másnap reggel várok azzal a telefonálással és inkább felkeresem őt a munkahelyén, ahol még egyszer részletesen át tudunk beszélni mindent és ha szimpatikusak az ajánlatai, bele is vághatok a bt alapításba. Nem hiszek az ilyen véletlenekben, úgyhogy hálásan mosolyogva indultam hazafelé, mégsem vagyok rajta az univerzum fekete listáján, a magánéletem izgalmas fordulatot vett egyetlen szempillantás alatt.

Másnap reggel már ott is toporogtam az irodaház előtt, majd egy órával később már lelkesen töltögettem ki az adatlapot és a különböző nyilatkozatokat. Mire mindennel elkészültünk, már belecsúsztunk az ebédidőbe, úgyhogy újfent együtt ettünk az előző esti randipartneremmel. Biztos vagyok benne, hogy egy kicsit meg is sürgette az ügyemet, de szerintem amúgy is elkészült volna néhány munkanapon belül minden irat és beadvány, úgyhogy következhetett a bt alapítás fináléja. Minden szükséges lépésre sort kerítettünk, lepapíroztunk, aláírtunk, kitöltöttünk mindent, a végére már azt sem tudtam, hány lapot írtam alá. Este egy üveg pezsgővel ünnepeltük meg a karrierem új mérföldkövét és jó tanácsokat is kaptam, amik segítik majd az üzletasszonyi kiteljesedésemet. És ki tudja, lehet, hogy a bt mellé még egy rendes férfit is kaptam az élettől.