A kompromisszum a legfontosabb a filmekben is

A barátom és én teljesen mások vagyunk. Őt a sport, az autók és a technológia érdekli, engem meg inkább a pszichológia, a történelem és az utazás. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem tudunk miről beszélni, szerencsére mindketten elég nyitott emberek vagyunk, hasonló az értékrendünk, és van egy csomó minden, ami egyformán érdekel mindkettőnket.

Így akármilyen meglepő, de annak ellenére, milyen különbözőek vagyunk, ritkán van nézeteltérésünk, általában elég jó köztünk a kommunikáció. Egyedül a közös filmezések okoznak problémát. A filmekben ugyanis teljesen más az ízlésünk. A barátom imádja az akciófilmeket, amiket én ki nem állhatok. A sztorikat ugyanis bugyutának és laposnak találom, a gyors cselekményt pedig nehezen tudom követni. Én legszívesebben romantikus drámákat nézek, amitől viszont a barátom kap kiütést. Ha meg is próbál néha leülni velem és végignézni egy ilyen filmet, fél óra múlva már azt látom, hogy unalmában a telefonját nyomkodja. Egyszerűen annyira hozzá van szokva, hogy pörögnek a jelenetek, hogy neki az én filmjeim, amik inkább a lelki történésekre koncentrálnak, túl lassúak.

Moziba járásról így szó sem lehet, hiszen túl nagy kockázattal járna. Mivel tévénk nincsen, általában online filmeket nézünk, találtunk is nemrég egy jó oldalt hozzá, amit ide kattintva megnézhetsz. Az online filmek nem jelentenek túl nagy elköteleződést, mert ha nem tetszik egy film, bármikor kereshetünk másikat. A választék pedig végtelen. Így még nekünk is van esélyünk arra, hogy találjunk valamit, ami mindkettőnknek megfelel.

Sok kísérletezésbe telt, mire rájöttünk, milyen filmek azok, amik mindkettőnknek bejönnek. Mint minden más konfliktusnál, itt is a kompromisszum volt a kulcs, hiszen elég hamar rájöttünk, semmi esély, hogy én végignézzek egy akciófilmet és semmi esély, hogy a barátom megnézzen velem egy romantikus drámát. Ezeket a filmeket így egyedül, vagy barátokkal tudjuk élvezni.

online filmek

De találtunk néhány olyan műfajt, ami mindkettőnknek bejön. Van például néhány romkom, ahol a romantikus szál halványabb, amin egész jól szórakozott a barátom is. És ott vannak az olyan fantasyk, mint a Gyűrűk Ura, vagy a Harry Potter, amik elég cselekmény dúsak, de mégsem a klasszikus akciófilmek, így mindketten tudjuk őket élvezni. És ami elég meglepő volt, és amire az online filmek nézegetése közben döbbentünk rá, hogy mindketten szeretjük a thrillert és a horrort, ezeknek a filmeknek ugyanis elég kidolgozott a lélektani háttere, cserébe viszont elég fordulatosak ahhoz, hogy a barátom se unja el magát rajtuk.

Így végül egy csomó olyan online filmet találtunk, ami mindkettőnknek tetszett, pedig elsőre ez lehetetlennek tűnt. Ez is bizonyítja, hogy ha akarjuk, hogy egy kapcsolat működjön, bármilyen akadály leküzdhető. Lényeg, hogy mindketten kész legyetek a kompromisszumra, és mindketten hajlandóak legyetek dolgozni a kapcsolatért. Nálunk szerencsére ez a két feltétel megvan, és ezért igazán erős a kapcsolatunk.  Ha más is az érdeklődési körünk, egy dologban egyetértünk: a kapcsolatunk a legfontosabb.