Az online társkeresés nem az ördögtől való

A bátyám nemrég vált el. Eléggé megviselte az egész családot, bár, bevallom, sokkal rosszabbra számítottam, az alapján, amit ismerősöktől hallottam, hogy úgy általában mivel jár egy válás. Ennek ellenére, a bátyám és a felesége teljesen barátian váltak el, mindenki tartja azóta is mindenkivel a kapcsolatot, sőt, a bátyám azt mondja, még jobban is vannak, mióta nem élnek együtt. De hát persze ettől függetlenül még megviseli az embert az ilyesmi, mindkettejüknek kellett idő, hogy ezt feldolgozzák, és valószínűleg nincsenek is még túl a munka nagy részén.

Nagyjából félévvel az eset után elhatározta a bátyám, hogy randizni kezd. Mivel eléggé kiesett a gyakorlatból házassága alatt, azt látta a legbiztosabb módszernek, ha regisztrál egy társkereső oldalra. Nem is telt sok időbe, rátalált egy kedves hölgyre, beszélgettek is egy ideig, aztán találkoztak. Néhány hétig randizgattak, majd úgy döntött a bátyám, bemutatja a szűkebb családi körnek.

Hát én teljesen meg voltam lepődve. Lídia egy nagyon aranyos nő, az első pillanatban levett mindenkit a lábáról, nagyon jól el lehetett beszélgetni vele, mi például a napelemes rendszerekről beszélgettünk egy jót. Valahogy ugyanis szóba került, hogy azon gondolkodunk a családommal, hogy napelemes rendszert telepítünk a házunkra, csak nem igazán tudjuk, a napelemes rendszerek árát. Meséltem, hogy én beírtam a google-be, hogy „napelemes rendszerek ár”, és olvasgattam is a témában, de ugye mindenhol azt írják, hogy nehéz előre megsaccolni a napelemes rendszerek árát, hiszen sok tényezőtől változhat. Legfőképp ugye attól függ, hogy mekkora a háztartás energiaigénye, hiszen ettől függ, hogy milyen teljesítményű napelemes rendszerre van szükség, és ugye magától értetődő, hogy a jobb teljesítményű napelemes rendszerek ár szempontjából többe kerülnek, mint egy kisebb.

Lídia ekkor javasolt egy vállalkozást, gyorsan át is küldte e-mailen a weboldaluk, és mondta, hogy az ő szülei ezzel a céggel dolgoztak, azért tudja, hogy náluk a helyszíni kiszállás teljesen ingyenes. Számomra azért volt fontos, hogy tudjam előre, mennyibe kerül a dolog, mert volt némi spórolt pénzünk, amit szerettem volna erre elkölteni, de ha például nem elég, akkor nem szerettünk volna hitelt felvenni emiatt, és csak azért, hogy egy cégnek megmondjuk, hogy mégse akarjuk a napelemes rendszert, ha esetleg számomra elfogadhatatlan árajánlattal állnak elő, nem akartam tízezreket fizetni.

De végül felvettem a kapcsolatot a Pentele Solarral, akiket Lídia ajánlott, meg is beszéltünk egy időpontot, és helyszínre is jött a szakemberük, aki megállapította, hogy a tetőszerkezetünk tökéletes alkalmas a feladatra, és hamarosan meg is kaptuk az árajánlatot, ami még épp hogy belefért a keretbe, szóval megcsináltattuk a napelemes rendszerünk.

A bátyám azóta is együtt van Lídiával, aminek nagyon örülök, sőt, még az ex-feleségével is jól kijönnek.