Fontos a kompromisszum – fürdőszoba fronton is

Azt mondják, egy építkezés vagy megerősít, vagy tönkretesz egy kapcsolatot. Szerencsére nálunk az előbbi történt. Egyetlen egy vitás kérdés volt közöttünk, minden másban meg tudtunk egyezni. Tudtuk mind a ketten, hogy meleg hangulatú, de egyszerű berendezésű nappalit szeretnénk, funkcionális, nem túl nagy konyhát és abban is hamar megegyeztünk, hogy a hálószobában nem lesz Tv. Az egyetlen helység, amiben viszont nagyon nehezen tudtunk megállapodni, az a fürdőszoba volt.

Az én elképzelésem az volt, hogy francia stílust keverjünk a modern vonalakkal, de mégis, összhatásában régies stílusú legyen, míg a párom azt képzelte el, hogy követjük a nappali stílusát és egyszerű vonalakkal, egyszerű bútorokkal, egyszerű fürdőszobát építtetünk. Először még kedvesen próbáltuk egymást meggyőzni, sokat nevettünk is rajta, hogy hogyan győzködjük egymást, de aztán kezdett eldurvulni a helyzet. Bár azt mondják, háborúban és szerelemben mindent szabad, és nálunk most mind a két helyzet fennáll, még sem volt túl ízléses a páromnak az a húzása, mikor hazaállított 10 kapron csempével, hogy ő azt kiválasztotta és megvette. Olyan dühös lettem, hogy paprikavörösre változott a fejem egy pillanat alatt. Üvöltöttem is vele, ha jól emlékszem, pedig ez aztán egyáltalán nem szokásom. Úgy rémlik, ennek hatására hozta azt a döntést, hogy visszaviszi a csempéket az üzletbe.

Napokig síri csend és hullaszag volt otthon, ő nem mert megszólalni fürdőszoba témakörben, én meg nem akartam inkább, hogy ne mélyítsem a konfliktust.

Mikor elült a por, megpróbáltam vele beszélni, de ismét vitába torkollott a téma. Sajnos túl sok idő volt, mire rájöttem, hogy abból, hogy mindenki a saját igazát hajszolja, sosem lesz kompromisszum. Kerestem hát egy fürdőszobás weboldalt, ahol sok ötletet találtam, és némelyikük, bár távol állt az eredeti elképzelésemtől, egészen megtetszett. Este, mikor hazajött a párom, elé tártam, hogy nekem mik tetszenek, és végül megegyeztünk egy olyan köztes megoldásban, ami mind a kettőnknek megfelelt.

Aznap éjjel ismét nyugodtan aludtunk mind a ketten és éreztük, hogy a konfliktus megerősítette szerelmünket. Nem tudom, hová fajult volna a vita, ha nem hozom meg azt a döntést, hogy engedek, nem tudom, hogy ő engedett volna-e, és ez már nem is fog kiderülni. A lényeg, hogy a konfliktus hamar megoldódott, és bár a fürdőszoba egyikünk határozott választását sem fogja tükrözni, végül megbeszéltük, hogy örülünk neki mind a ketten, hogy így lett. Ugyan is ez nem az én és nem az ő, hanem a mi közös fürdőszobánk, ami nem olyan lesz, mint én, és nem is olyan, mint ő, hanem olyan, amilyen mi ketten, együtt vagyunk.