Jegyesfotózás – csak minőségi papírra

Elég izgalmas hétvégén vagyunk túl. Az egyik

Elég izgalmas hétvégén vagyunk túl. Az egyik barátnőm végre, úgy tűnik, révbe ér. A barátja pár nappal ezelőtt, mint a mesében, letérdelt és megkérte a kezét. Sokat dolgoztak ezért a kapcsolatért és mind a ketten megérdemelték a romantikát.

A párommal elhatároztuk, hogy szervezünk nekik egy jegyes fotózást. Nekik ez nagyon jót fog tenni. Szükségük van a romantikára és arra, hogy kézzel fogható emlékeik legyenek arról, hogy mennyire szeretik egymást, milyen szép és izgalmas ez az időszak. Szóval, biztosan nagy élmény lesz nekik egy ilyen program.

Egy kedves fotós ismerősünket kértük meg, hogy segítsen. Tudtuk, hogy ő nagyon jó árakon dolgozik és elfogadja azt, hogyha mi is szeretnénk egy kicsit beleszólni a folyamatba, például magunk vittük a díszlet elemeket és kitaláltunk egy pár olyan jelenetet, amelyik kifejezetten rájuk volt jellemző.

A fotózáson minden nagyszerűen ment. Sikerült egy másik ismerősömet is beszervezni, aki isteni sminket varázsolt a menyasszonynak, a párom pedig titokban elcsábította előtte a vőlegényt egy borbélyszalonba, így a legjobbat hozhatta ki magából. Mindannyian éreztük, hogy ez a nap igazán különleges.

A fotós lány is odatette magát, rengeteg szuper kép született. Amikor megérkezett róla az e-mail, csak ámultam, bámultam, milyen igényes munkái vannak. Nagyon szép!

Elhatároztam, hogy az egészet kinyomtatom és készítek egy szép albumot. Ki tudja, hol tart majd a technika néhány évtized múlva és vissza lehet-e majd egyáltalán nézi ezeket az emlékeket. Féltem tőle, hogy ez nem valószínű…

El is kezdtem a nyomatást. Van itthon egy szuper printerünk. Tintasugaras ugyan, de olyan kiváló minőségben nyomtat, hogy simán lehetne akár lézer is. Szóval, nagy reményeket fűztem az eredményhez. Remélem, hogy szuper képek születnek majd.

Kinyomtattam mindent… De hatalmas csalódás volt! Nyomtatásban a képek sehogyan sem mutattak. De a monitoron meg olyan jól nézett ki… Biztos átverés!

Elpanaszoltam a problémámat a fotós barátnőmnek, ő persze csak nevetett rajta.

  • Sima papírra még a legjobb nyomtatóval sem tudod fotó minőségben kinyomtatni a dolgokat. Folyni fog, megváltoznak a színek, az egész összekavarodik… Muszáj lesz speciális fotópapírt szerezned hozzá… Akkor, hidd el, minden szuperül néz majd ki.

De honnan a fenéből szerezzek fotópapírt…

A lánynak már lehetett tapasztalata, mert a következő pillanatban egy link jelent meg a számítógépem képernyőjén:

https://nyomtatoalkatresz.hu/papir

Innen!

https://nyomtatoalkatresz.hu/papir

Megnéztem az oldalt és elég korrektnek tűnt. Ha időben leadom a rendelést, akár holnap a kezemben lehet a papír… És ingyenes a szállítás. Ennél több nem is kell. Ha már az oldalon jártam, rendeltem patront is, mert láttam, hogy mennyiségi kedvezményt adnak, akkor is, ha színes és fekete fehér változatokat rendelek.

Annyira kedvezőnek tűnt a dolog, hogy azt hittem, átverés lesz és a végén nem kapok semmit. Ehhez képest másnak jött az üzenet a futárszolgálattól. Minden megérkezett.

Régen hallottam olyan pletykát, hogy vannak kereskedők, akik úgy adják el az újratöltött patront, mintha új lenne… De ezek mind gyári csomagolásúak voltak, látszott, hogy biztos nem voltak kibontva előtte.

Amikor hazaértem a munkából, be is indítottam a masinát és már nyomtattam is mindent. A minőség szuper lett, a fotópapírral pedig tényleg sokkal egyszerűbb volt dolgozni, mint a régi, puha, irodai rajzlapokkal. Nem volt maszatolás. minden a lehető legjobban működött.

Elkészítettem az albumot. Mindenféle ötleteket próbáltam hozzá meríteni a netről, használtam csipkés papírt, zsinórt, csillámragasztót, matricát, még préselt virágokat is. Nagyon elégedett voltam az eredménnyel.

Szerencsére a nagy művem a barátnőmnek is tetszett, még egy újabb, strapabíróbb darabot is késztettünk belőle, hogy az esküvő alatt a násznép is megnézegethesse a képeket. Belerejtettem a fotós lány névjegyét, úgy tudom, már kapott is megrendelést más munkákra. Hát ennyi kell a boldogsághoz: barátság, kapcsolatok és fotópapír!