Motoros randi, párkapcsolat

Manapság nagyon divatosak az online társkeresők. Sokan használják már őket, így nem ciki beszélni róla a barátainkkal se, ha mi is ilyen oldalakon keressük az igazit. Itt érdemes megbeszélni személyes találkozót is, minél előbb. Teljesen más benyomásunk lehet a másikról, ha a való életben beszélünk vele, mintha csak az interneten keresztül csevegnénk.

Az első találkozó helyszíne célszerűen egy kávézó is lehet, de extrémebb programokról is hallottam már. Egyik ismerősöm egyből motorozni hívott egy lányt, aki volt olyan bátor és meglepő módon bevállalta, de előtte azért kicsit megismerték egymást a találkozó helyszínén és csak úgy ült fel a motorra, hogy kapott egy bukósisakot. Igen, ilyen alkalmakkor mindig vigyünk még egy sisakot, hogy az utasunknak is tudjunk adni. A biztonság nagyon fontos és megbízhatóbbnak is fogunk tűnni. Előfordulhat, hogy nincs otthon két bukósisak, ilyenkor gyorsan be kell egyet szerezni.

Vannak, akik annyira élvezik az ismerkedés folyamatát és a párkapcsolati témákat is, hogy saját oldalt is indítanak a témában. Bejegyzések szólnak a mindennapi együttélés szépségeiről és nehézségeiről egyaránt. A motoros barátomnak is komoly párkapcsolata van már és természetesen a párját is rávette a motorozásra, ha csak olyan formában is, hogy utasaként együtt szokat kirándulni. Fel is szerelte saját védőfelszereléssel, még egyedi bukósisakot is csináltatott. Lehetőség van ugyanis, egyéni mintázatú bukókat kérni. Egy motoron, a két utasnak is rímelhet egymásra a sisak rajzolata. Nagyon különlegesen néz ki például, amikor két embernek ugyanolyan rajz van a bukóján, csak a színezete pont ellentétes, ami az egyiken fekete az a másikon fehér. Bukósisak választásnál viszont nem ez a fő szempont, hanem, hogy minél nagyobb védelmet nyújtson. Mérlegelni kell, azt is, hogy milyen gyakran fogunk motorozni.

Az egy különösen érdekes téma, ha valaki egyszerre ír a párkapcsolati élményeiről és a közös motorozásokról. Romantikus útleírásokat lehet készíteni, egy-egy szép helyen megtett útról. Izgalmas kirándulásokra lehet indulni motoron, mondjuk körbemotorozni a Balatont maradandó élmény. A párkapcsolati motoros témákba belefér egy-egy hasznos tanács a tapasztalatlanabb motorosok felé is. Mind életvezetési, mind motorvezetési szempontból. Az egyik legfontosabb talán, hogy mindig viseljünk bukósisakot, bárhova megyünk, akár a szomszéd utcába, akár egy távoli településre. Hosszú, együtt töltött motoros túrákon sok idő van megismerni a másikat. Sokszor be kell iktatni pihenőket, ahol evés, ivás közben tartalmas beszélgetések jöhetnek létre. Két ember minél többet beszélget egymással a világ dolgairól, annál jobban meg tudja ismerni a másik gondolkodásmódját.

Sok motoros szenvedélyesen hódol a hobbijának és rendkívül gondoskodóan kezeli a járművét. Minden alkalommal letörölgeti, fényesíti. A bukósisakot is újra festeti, políroztatja a plexit. A motoros szezon elején kell is sok időt fordítani a járművünk rendbetételére, ilyenkor nem árt szervizbe is elvinni. Ellenőriztetni, hogy minden alkatrész rendben van e. A védőfelszerelésünket is nézzük át, a bukósisak állapota az egyik legfontosabb. Ha egy apró repedést is észreveszünk rajta, ne induljunk el vele, inkább cseréljük le egy újra. Ezeket a biztonsági kérdéseket ne hanyagoljuk el. Ha párunkkal indulunk útra, az ő felszereléséről is gondoskodjunk és mutassuk meg neki, mit hogy kell felvenni, becsatolni. Alapos felkészüléssel, sokkal nyugodtabban fogunk útnak indulni és felhőtlenebbül élvezhetjük a motorozás nyújtotta örömöket.

Az ismerkedést is említettem. Az is egy jó lehetőség erre, ha hosszabb motor túrákra indulunk. Különböző helyeken járva rengeteg emberrel találkozhatunk, és különleges történeteket hallhatunk. Legyünk nyitottak a világra, figyelmes szemmel járva az országot, új kapcsolatokra tehetünk szert és jobban megismerhetjük a környezetünket is. Ki tudja, hol botlunk bele egy olyan társba, akivel hosszútávon is jól érezzük magunkat és még egy motoros túrára is elkísér minket, feldobva az utazás hangulatát. Párban még jobb élmény új helyeket felkutatni, és végigutazni az országot. Figyeljünk oda mindenki biztonságára, és akkor nyugodtabban élvezhetjük egymás társaságát. A bukósisakokban pedig nagyon látványos képeket készíthetünk magunkról, csak éppen lehet, hogy nem fognak felismerni. Egy jó bukósisak véd és eltakar, de felhajthatjuk a plexit is és akkor egyszerűbb lesz a dolog.