A titokzatos plazmavágó lány

Egy nyári estén, pár nappal a szakításom után a törzshelyünkön üldögéltünk a haverokkal néhány ital társaságában. A szakítás miatt valami elromolhatott nálam, mert rögeszmémmé vált, hogy építsek egy saját, kicsinyített modell-rakétát, és alapítsak egy modell-rakéta gyártó céget. Most is arról panaszkodtam, hogy elkészítettem a legrészletesebb tervrajzokat, de mivel semmilyen tapasztalatom nincs a témában, nem tudom hogyan vághatnám a különböző bonyolult fém alkatrészeket precízen méretre.

Természetesen a haverjaim oltogatni kezdtek, hogy teljesen megbolondultam, és inkább foglalkozzak újabb barátnő keresésével. Nem akartam hallgatni a tesó-bölcselkedéseiket, ezért felajánlottam, hogy inkább hozok még egy kört. A bár pultját támasztva álldogáltam az italaimra várva, mikor odalépett hozzám egy gyönyörű, kék szemű, fekete hajú lány. Amint megláttam egyből beleszeretem. Rám mosolygott, és egy kis papírt csúsztatott át nekem. Teljesen elakadtak a szavaim, ezért beszéd helyett inkább a kis papírra koncentráltam. Izgatottan, remegő kézzel kibontottam, és legnagyobb megdöbbenésemre ez állt benne: „Hallottam miről beszélgettetek. Ha tökéletes precizitással vágott fém alkatrészeket szeretnél, keresd fel az acelpartner.hu/plazmavagas oldalát. Amint kész az első rakétád, hagyj üzenetet nekem ennél a pultnál. Puszi Andi <3”.  Mire szerelem-sokkos állapotomból magamhoz térve felnéztem a levélkéből, a lány eltűnt.

Természetesen felkerestem az ajánlott címet, bár csak hallásból ismertem a plazmavágást, mint technológiát. Egy professzionizmust, és magabiztosságot sugárzó weboldal fogadott, amely még számomra is érthető módon írta le milyen plazmavágó szolgáltatásokat nyújt a cég. Örömmel láttam, hogy szinte minden méretű és vastagságú, erősen ötvözött acélt képesek vágni, ami nélkülözhetetlen az enyémhez hasonló projektek esetén.

Kétségtelen, az acelpartner.hu nagyon felkeltette az érdeklődésem.  Elkezdtem olvasni róluk, hogy jobban megismerjem őket. Megtudtam, hogy egy 1999 óta működő, 100% magyar tulajdonú vállalkozás. A CNC vezérlésű plazmavágás mellett sok más szolgáltatást nyújtanak.

Készítenek hegesztési gyököt, ami egy V alakú bevágást jelent a 2 összehegesztendő fém közé. Ez lehetővé teszi, hogy vastag darabokat is erősen össze tudjon varrni a hegesztő. Nekem ez azért fontos, mert a rakéta testét nagyon mélyen, és biztonságosan kell összehegeszteni.

Számomra nagyon fontos a szemcse-szórásos felülettisztítás szolgáltatásuk, ami lehetővé teszi, hogy a megmunkálandó darabok tökéletes tisztasággal kerüljenek a munkaasztalra. Ezzel az erős kosz és a rozsda is eltávolítható.

Gyártanak acélszerkezeteket, és lemezlakatos munkákat is végeznek. Ezekkel a szolgáltatásokkal bármilyen fém megmunkálásával foglalkozó vállalkozás igényeit képesek kielégíteni.

A weboldalt tanulmányozva, és némi utána olvasást követően megértettem, hogy az ötletem kivitelezéséhez elengedhetetlen a precíz CNC marás. A rakéta apróbb, tökéletes precizitást igénylő alkatrészeit ezzel az eljárással lehet előállítani. Nem ért meglepetésként, hogy az acelpartner.hu csúcsminőségű CNC maró berendezéssel is rendelkezik.

 A legszebb az egészben, hogy a megmunkálandó fém alapanyagok beszerzése miatt se kell aggódnom, mert árulnak melegen hengerelt durvalemezeket is, melyeket igény szerint egyből meg is munkálnak az ügyfél számára.

Tudtam, hogy innentől semmi nem állít meg a projektemben. Miután jól kitanulmányoztam a kínált szolgáltatásokat, visszatértem az acelpartner.hu/plazmavagas oldalra további információért.

A legérdekesebb, hogy vállalatnak olyan szolgáltatása is van, amely országos szinten egyedülálló. Ez nem más, mint az akár 40 mm mélységig hatoló, CNC precizitással végzett, és szkenneléssel pozícionált utólagos gyökölés, amit természetesen plazmavágó eszközzel hajtanak végre.

Az oldalon látható videóban egy sci-fibe illő robot kar utánozhatatlan precizitással és játszi könnyedséggel szabja ki a megmunkálandó fémdarabot.

A legbonyolultabb alkatrészek se jelentenek gondot, mert az alkalmazott gépek rotációs fejjel szereltek. Ez azt jelenti, hogy merőlegesen, vagy akár ferdén is képesek vágni. Mi több, még írásra is alkalmasak.

Biztos vagyok benne, hogy megtaláltam magamnak az igazi partnert a fémmegmunkáláshoz. Az elkövetkező hónapokban minden időm és energiám abba fektetem, hogy elkészüljön a rakétám. Ebben az acélpartner teljes mértékben a segítségemre lesz.