Buli, fiúk….

A húgom, Melinda párkapcsolatai mindig olyan kuszák. Egy csomó fiúja volt már, a jelenlegivel, Danival egy parti apropóján ismerkedtek meg. Nem a partin, hanem még előtte, a szervezés kapcsán. Onnan tudom, hogy amikor megismerkedtek, én is ott voltam.

Jó nagy házibulira készültünk egy közös barátnőnknél, Tamaránál, és mi kaptuk a party kellékek beszerzésének feladatát. Persze Melindával mindketten viszonylag lusták vagyunk, ezért az interneten kezdtünk keresgélni. Online szerettük volna megvásárolni a kellékeket, és mivel ő épp munkanélküliként tengette otthon a napjait, a kiszállított cuccokat át is tudta venni.

Keresgéltünk egy darabig, de végül elhatároztuk, hogy melyik honlapról rendeljük meg a party kellékeket. Összegyűjtöttünk egy csomó dolgot, a koktél esernyőtől kezdve a konfettiig. A házigazda ugyanis felszólított minket, hogy ne spóroljunk a kellékekkel. Úgy beszéltük meg, hogy mindent beszerzünk még a buli előtt, hogy a költségeket igazságosan eloszthassuk a buli napjára, és akkor senki nem bukik a dolgon.

Jól kitaláltunk mindent. Persze, mikor a parti kellékek megérkeztek, én is épp otthon voltam, mert lebetegedtem. A futár srác, Dani tényleg helyes volt, Melindán rögtön látszott, hogy bejön neki.

Átvette a party kellékeket, és közben vigyorgott, dobálta a haját, minden jelet leadott, amit ismertem. Én a jelenetet a kanapéról néztem, két orrfújás között hallottam a beszélgetésük foszlányait. Dani meg is kávézott nálunk, legalább fél órát ott töltött, Melinda végül a buliba is meghívta magával. Mondta, hogy eljön, de a dekorálásban is segít, ha szükséges.

Szóval a buli napján Dani átjött délután, elvitte Melindát kávézni, aztán visszajöttek és közösen felkerekedtünk a party kellékekkel együtt, hogy megközelítsük a helyszínt. Tamara persze már javában készülődött és szervezkedett, ahogy láttam, éppen jókor érkeztünk, mert már mindenkinek elege volt belőle. Folyamatosan rendezkedett és utasítgatott mindenkit. Mikor megérkeztünk, mi egy kicsit eltereltük a figyelmét, elkezdett azzal foglalkozni, hogy nekünk ossza ki a feladatokat. Daniról szinte tudomást sem vett, szerintem még egy dolgozó kezet látott benne, semmi többet. Szóval elkezdtük a dekorálást, persze fittyet hánytunk Tamara tervezetére. Az összképből végül úgysem tudta megállapítani, hogy nem a rendelkezéseinek megfelelően helyeztük el a party kellékeket.

A dekorálás közben úgy tűnt, hogy Melinda és Dani is jól elvannak együtt, de a buliról Dani már lelépett. Melinda sem, én sem értettük, miért. A húgom azt mondta, hogy a kávézás is jól sikerült, mondjuk nem csókolóztak, meg semmi, de úgy tűnt, attól minden a jó irányba megy.

Értetlenül álltunk hát a dolog előtt. Mondtam Melindának, hogy kérdezze meg Tamarát a dologról, így, hogy a buli végre elkezdődött, ő is oldottabb lett kicsit, és amúgy is nagy ismerője a férfi nemnek.

Tamara elkezdte sorolni Melindának, mi lehet a probléma, és ezzel rendesen kétségbe ejtette a húgomat. Azt mondta, hogy szerinte a legvalószínűbb az, hogy barátnője vagy felesége van. De az is lehet, hogy a fiúkat szereti, csaj nem vallja be, és csak alibiből kell neki egy barátnő. Én is elhűlve hallgattam a felsorolást, és egy 10 perc után, mikor megláttam Melinda arckifejezését, gyorsan elrángattam Tamara közeléből.

Inkább körbe jártunk, hogy ellenőrizzük, minden party kellék a helyén van-e.

A dekoráció egyébként nagyon tetszett mindenkinek, többen is megkérdezték, hogy honnan szereztük be a cuccokat. Persze a költségeket szétosztottuk, és minimális összeg lett per főre lebontva.

Örülök, hogy jól sikerült a buli, Tamara is elégedett volt. Kérte, hogy mondjuk meg, melyik honlapról rendeltünk, mert ő is innen fogja beszerezni legközelebb a party kellékeket.

Dani a buli másnapján telefonált, és vacsorázni hívta Melindát. A húgom persze nem bírt ellenállni, igent mondott. Mondjuk én is bátorítottam, hogy ne ítéljen olyan hamar, és pláne ne gondoljon olyan szörnyűségekre, amiket Tamara mondott neki. Legalábbis ennyiből még ne.

Azóta még találkoztak néhányszor, Melinda még mindig nem tudja, mi ez pontosan. Mondtam neki, hogy lehet, csak türelmesnek kell lennie.