Az ünnepekkor olyan meleg szívem, mint szüleim új elektromos padlófűtése

A múltkor ugyan említettem, hogy egyedüllétem néha rányomja bélyegét a hangulatomra, de ez cseppet sem érvényes az ünnepek közeledtével. Tisztában vagyok vele, hogy sokan pont az ellenkezőjét érzik ennek és a magány mindennél erősebben kerül a felszínre, hiányzik nekik a társ, akivel megoszthatják a mindennapok apró örömeit és a szeretet ünnepét. Bevallom, nekem is néha megfordul a fejemben ez az oldala, aztán eszembe jut miről is szól igazából ez a hónap: a szeretetről, a családról és az örömszerzésről, így ilyenkor párkapcsolat helyett a családomra fókuszálok. Bár mindez rengeteg formában jelenhet meg, én szeretem mindenbe belecsempészni ezeket az értékeket, így nagy hangsúlyt fektetek az ajándékok kigondolására, megtervezésére és véghezvitelére is a karácsonyi ünnep közeledtével.

Szüleim már idősebbek, így számukra egyre nehezebb ajándékokat találni, így húgommal mindig sokat dilemmázunk, mi az, aminek örülnének. A klasszikus ruhadarabokat, színházjegyeket, wellness hétvégéket már sajnos ellőttük az évek során, így idén nagyon törni kellett a fejünket, hogy mivel lehetne meglepni őket. Mikor ötletelni szoktam, szeretek csak szinte céltalannak tűnően görgetni az oldalakon az egyikről a másikra vándorolva, hátha valami inspirációra lelek, vagy legalábbis megvilágosodom. Szokásom nem hiábavaló és szerencsémre ez alkalommal is bebizonyosodott hasznossága. Egyik este az elektromospadlofutes.info oldal jött velem szembe és egyből tudtam, hogy ebben a sors keze játszott közre. Nem tudom, meséltem-e már, de egy kisebb településről jöttem vidékről – teljesen tipikusnak mondható a helység, mindenki mindenkit ismer, egy utcából áll és egymás mellett szabályosan sorakoznak a kertes házak. A miénk is egy ilyen egyszintes lakás és a szüleim még mindig itt élnek. Tisztelettel rendben tartják azt, mindig renoválják, amikor csak lehetőségük adódik rá, de az évek során a fűtési rendszerük eléggé elavulttá vált, főleg a legújabb találmányok és rendszerek mellett. Ezért is ért derült égből az ötlet, hogy idén karácsonykor egy új fűtőrendszerrel lepjük majd meg őket. Gyorsan felhívtam húgomat, aki nagyon lelkesedett az ötletért – mindamellett, hogy mennyire modern a találmány, a szüleink mivel amúgy is a fázósabb típusba tartoznak, kiváltképp örülni fognak majd neki. Miután megegyeztünk a részletekben testvéremmel, rögtön fel is vettem a kapcsolatot a az elektromospadlofutes.info oldallal és kértem egy visszahívást. A beszélgetés során megbeszéltünk egy időpontot helyszíni felmérésre, ami nekem különösen tetszett, hiszen nem egy voltam a sok közül, hanem személyre szabott ajánlattal akartak segíteni, hogy a lehető legjobb ajándékot tudjuk adni szüleinknek.

Ekkor viszont újabb dilemma merült fel: elmondjuk-e a szüleinknek, hogy mire készülünk, vagy szervezzük-e úgy a továbbiakat, hogy ők már csak a végeredményt lássák? Édesapám mentalitásából és érdeklődéséből kiindulva viszont amellett döntöttünk, hogy beavatjuk őket is, így valóban olyan lehet a rendszer, amilyet ők szeretnének. A felmérés időpontjában egy kedves és segítőkész férfi mindent részletesen elmagyarázott nekik és nekünk is és egy kedvező ajánlattal gördültünk tovább a telepítés stádiumába. A végtermék lenyűgöző volt, mindenki imádta. Sőt, külön plusznak bizonyult, hogy a rezsi számláin is csökkenteni tudnak majd szüleim, így a befektetés mindenki számára megtérül majd. A telepítés utáni nap az egész család együtt töltötte a napot és egy nagyobb családi összeröffenést is tartottunk, ha már otthon voltunk húgommal. Szívmelengető volt látni, ahogy édesapám mesél a legújabb “játékáról” a vendégeknek olyasfajta lelkesedéssel, mint egy kisfiú az első játék autójáról annak ellenére is, hogy azt hamarabb “kibonthatta”, mint egy átlagos karácsonyi ajándékot – és ez a látvány számomra a legszebb karácsonyi ajándék.