Egzotikus, nepáli ajándék az anyósjelöltnek

Végre van egy tartós párkapcsolatom, ami jól működik és már túlélte a harmadik hónapot is. Ez velem nem sűrűn fordul elő… Most pedig a rossz hír: be akar mutatni az anyósjelöltnek. Rettegek!! Mi a szöszt vesz az ember egy idegen középkorú nőnek, akivel mindenképp meg szeretné szerettetni magát?! Mert akit ismerek, annak könnyű, tudom az érdeklődési körét. De most egy idegennek kell bombabiztos ajándék, jaj!

Persze csak ez járt a fejemben egész héten, egymás után vetettem el az elsőre jónak, másodikra rémesnek tűnő ötleteket. Szerencsére erre vannak a legjobb barátnők a földön, az enyém is kimondta a bűvös szavakat: Mala – karkötő – Nepáli termékek.

Hazaérve azonnal rá is kerestem és megállapítottam, hogy valóban a nepalitermekek.com az én tökéletes megoldásom. Különleges ajándékok bő választéka, amik egyike sem jön veled szembe tömegével az utcán. Volt persze olyan elnevezés is, amelyet nem ismertem (mint a mani kő például), de az oldal szerkesztője mindenre gondolt és a termékekhez egyesével részletes magyarázatot is fűzött. Így tudtam meg például, hogy Thanka hagyományos buddhista festményt jelent. Lenyűgöző volt arról olvasni, hogy a termékek eredeti, Nepálban, javarészt kézzel készült darabok és a termékeket egy magas rangú rinpoche is megáldja.

A szobrokról pedig igazán bőséges magyarázatot és ismertetőt ad a tulajdonos, így a vásárló pontosan megtudhatja, hogy kit ábrázol a szobor, mi az ő története a Buddhizmusban és milyen jótékony hatásra számíthat egy Zambala vagy egy Csenrézi szobor birtoklója.

De persze találhatunk kevésbé vallásos ajándékokat is, így például elefánt szobrot és hímzett pólókat több színben és változatos mintákkal is. Igazán megkönnyíti a netes vásárlást, hogy minden terméket gondosan befotóztak, több szemszögből, a mintákra külön is ráközelítve. Így nem jelent problémát, ha elsőre nem ugrik be, hogy milyen a lótusz virág vagy a Ganésa fej szimbólum, mert rá lehet közelíteni. Sőt, egyes hangtálaknál még egy rövid videó is pótolja a személyes kipróbálási lehetőség hiányát. Számomra most derült csak ki, micsoda tudás van a hangtálak mögött, lehet gépi vagy kézzel készített, mindegyiknek más a súlya és meghatározott csakrára hat.

Hosszasan böngésztem az oldalt, teljesen elmerültem a csodálatos képekben, útibeszámolókban és az egzotikus ajándékok bő választékában. Nagyon tetszett a nepalitermekek.com-on, hogy minden termék típusból széles ársávban választhatok, tehát van egyszerűbb, kevésbé díszített elérhetőbb áron és gazdagon díszített, prémium minőségű magasabb árkategóriában. A magasabb árkategóriában pedig gyakoriak az akciók.

Nekem is szerencsém volt, épp akciós volt a gyönyörű féldrágakő sárga ónix mala, amit az anyósjelöltnek kinéztem. Gyorsan le is csaptam rá, de addigra az oldal már elbűvölt és pár dolog még landolt a kosaramban. Imádom ugyanis a füstölőket! Most sem tudtam ellenállni, főleg mert a füstölők minden összetevője természetes anyag, himalájai gyógynövényekből készültek. Ráadásul, mivel vettem közben még magamnak is egy csodálatos Buddha szeme mandalát és néhány önsegítő könyvet is, a rendelésem elérte a 17.000 Ft-ot, így a GLS kiszállítás is ingyenes volt.

Óriási sikert arattam a mala karkötővel az anyósjelöltnél és persze a páromnál is. Már maga a karkötő is nagyon tetszett neki, de amikor elmeséltem, hogy eredeti, Nepálban készült termék, még a szava is elakadt. Így kell ezt csinálni kérem!