A webtárhely bérlés árak miatt kár veszekedni…

A párok a környezetemben néha a leglehetetlenebb dolgokon tudnak veszekedni. Tényleg elképesztő, hogy egy feszült kapcsolatban miért vesznek össze olyan emberek, akik egyébként teljesen normálisan tudnak veszekedni az élet többi területén.

Velem is megtörtént, hogy egy telefonkijelző miatt veszekedtem a barátommal. Gyerekesen hangzik? Persze, számomra is! De akkor és ott nem tudtam másra gondolni, csak hogy nekem legyen igazam. Sosem gondoltam volna, hogy egy kis feszültség ilyesmit hoz ki belőlem. De a kapcsolat az életünk egyik legfontosabb része, ezért ha itt éri valamilyen sérülés az embert, az mindenképpen hatással van a személyiségére.

Webtárhely bérlés árak – a veszekedés valódi oka

Nemrég egy ismerős pár férfi tagja panaszkodott nekem arról, hogy már minden furcsa dolgon veszekszenek a feleségével. Elkezdtek belesodródni egy olyan szakaszba az életükben, amikor mindent megosztanak egymással. Gyakran olyasmit is, amit nem kellene. A munkahelyi problémákat például célszerű a munkahelyen hagyni. Nekik ez nem sikerül.

A férfi webtárhelyet szeretett volna bérelni a vállalkozása honlapjai számára, a nő szerint viszont már így is teljesen feleslegesen költött ennyi pénzt a weboldalakra, ráadásul nyugodtan maradhatna a régi szolgáltatónál, mert akkor legalább költözködni nem kellene.

Ettől a ponttól hamar eljutottak oda, hogy “csak a vállalkozásoddal foglalkozol és nincs is rám időd!” illetve a “Te csak magadra gondolsz én meg hordom haza a pénzt” irányig.

Érvek! Mindig legyenek érveid!

Ez az a pillanat, amikor abba kell hagyni a veszekedést és megvizsgálni, hogy pontosan mi is történik. Utána pedig el kell kezdeni érvelni.

Nekem körülbelül két perc “guglizással” sikerült kideríteni, hogy a profi webárhely bérlés árak nem is olyan magasak, hogy azért érdemes legyen nagy veszekedést rendezni.

Annál a cégnél, akit linkeltem, kevesebb mint 10 ezer forintért már SSD fiókot lehet kapni. Olyat, amelyikhez korlátlan mennyiségű e-mail címet hozzá lehet rendelni.

Tényleg kár amiatt veszekedni, hogy drágák a webtárhely bérlés árak, egyszerűen csak mutatni kell egy alternatívát a másiknak. A barátnő, ahelyett, hogy visszavágott volna, jöhetett volna azzal, hogy:

  • Az SSD tárhely sokkal gyorsabb és megbízhatóbb és zöldebb megoldás, mint az az elavult tárhely, ahol most tároldóik a weboldal.
  • A jó szerverparkban úgy limitálják az egy felhasználóra jutó tárhelymennyiséget, hogy a nagyobb forgalmú fiókok miatt ne bénuljon meg senkinek a szolgáltatása. Így szinte mindig elérhető az oldal. Pláne, mivel a jó minőségű tárhely miatt nem kell folyton lekapcsolni azt karbantartásra.
  • Ha jobb sebességű a tárhely, minden gyorsabban töltődik be, úgyhogy a felhasználók szívesebben maradnak az oldalon és a Google is nagyobb eséllyel előre rangsorolja azt.

Támadás helyett a veszekedés során célszerű érvelni. Fontos, hogy olyan érveket használjunk, amik objektívek és a másik is tud azonosulni velük. Ha felsoroljuk, hogy miért éri meg – objektíven – egy új tárhelyszolgáltatás, senkit nem bántunk meg. Esélyt adunk a társunknak arra, hogy mérlegeljen.

Mindenkinek azt tanácsolom, hogy ha hasonló problémával, meg nem értettséggel szembesül, akkor érdemes keresgélni, utánanézni, olvasni a problémának és támadás helyett észérveket keresni. Hiszen olyan apróságok mint a webtárhely bérlés árak nem tehetnek tönkre egy kapcsolatot…