Az első közös nyaralás a szerelmemmel a Balatonnál

Barátnőmmel, Annával már több mint egy éve együtt vagyunk. Az egyetem kapcsán ismerkedtünk össze, ahol mindketten biológia szakon tanulunk, csak más évfolyamon, ugyanis ő két évvel idősebb nálam. Még a gólyatáborban volt a csoportvezetőm, ahol azonnal éreztem, hogy imádom ezt a lányt, aztán a tanév során komolyabbra fordultak a dolgok 🙂 Szóval nem tudok mit csinálni, belebolondultam ebbe a gyönyörűséges, szőke, kékszemű nőbe. Azóta már egy saját, közös kutatáson dolgozunk, rengeteg időt töltünk együtt (mind a szakmai-, mind a magánélet tekintetében), imádjuk egymás családját, és már komolyan keressük a lehetőséget az összeköltözésre is, mert a jelenlegi, koleszos életmód már nem ideális számunkra arra, hogy tovább épüljön, mélyüljön a kapcsolatunk. Mikor az első nyaralásunk megszervezésére készültem, akkor jöttem rá arra, hogy bizony, akármennyire is szeretjük egymást és jól kijövünk egymással, még sosem töltöttünk együtt egyhuzamban többet két napnál úgy, hogy csak ketten vagyunk. Furcsa felfedezés volt… Így aztán pláne elkezdett foglalkoztatni a kérdés, hogy vajon hol lehet egy olyan hely, ahol valóban idilli környezetben tudjuk kipihenni egész éves fáradalmainkat, közben sok időt együtt töltve? Először felmerült az, hogy külföldre utazzunk, lehetőleg délre, Görögországba, Marokkóba, Ciprusra, vagy ezekhez hasonló helyre, de sajnos nem igazán tudtunk találni olyan lehetőséget, ami a mi szegényes, egyetemi élettel járó pénzügyi helyzetünkkel kompatibilis lett volna.

Ez azonban nem volt akadályozó tényező arra nézve, hogy igazán emlékezetes nyaralást szervezzünk magunknak! Miután megállapodtunk Annával, hogy a nyaralásunkat inkább belföldön, Magyarországon belül képzeljük el, azonnal nekiláttam feltérképezni az ország összes lehetséges, szóba jöhető szállását, ami méltó lenne a mi kettőnk szerelméhez. Abban biztos voltam, hogy gyönyörű, nyugodt, harmonikus környezetben szeretnék nyaralni. Nekem pedig emellett még volt egy olyan titkos vágyam is, hogy ha lehetséges, szeretnék azért valamicskét mégis megkapni abból a bizonyos tengerparti életérzésből, és természetes víz mellett napozni, lubickolni. Nos, rengeteget keresgéltem az interneten, és be kell vallanom, hogy bár számos remek ajánlat jött velem szembe a különböző oldalakon, mégis az első ötlet mellett döntöttem, amely pedig nem más volt, mint maga a magyar tenger, a csodás Balaton. Ezen belül pedig úgy voltunk vele, ha már nyaralás és kikapcsolódás, akkor miért ne mennénk egyenesen Siófokra, hiszen ez a város nyáron él igazán. Gyorsan találtam is egy remek oldalt, ahol több lehetőség is volt a siófoki szállásra. A weboldal már első pillanatban megfogott a stílusával, képeivel, remek ajánlataival. Mindegyik apartmanról szuper fotók voltak, és számos információ, amely megkönnyítette a választást. Kiválasztottam végül egy olyan apartmant, ahol csodás a kert, akár ott is lehet grillezni, és időt eltölteni. Innentől kezdve nem is volt már más dolgom, mint hogy a siofokszallas.info felületét használva árajánlatot kérjek tőlük. Részletesen megírtam minden adatot, tudnivalót, kérdést, kérést, melyekre hamar meg is érkezett a válasz, egy kiváló árajánlattal karöltve. Annának nem is mondtam el, hogy hová viszem, ő is azt kérte, legyen meglepetés… Úgyhogy amikor végül megérkeztünk Siófok városába, és közelítettünk az apartmanunk felé, és megláttuk a nagy, gyönyörű kertjét valamint a hangulatos kerti berendezését, az én drága barátnőm magától értetődő módon sétált volna tovább, mondván, ilyen klassz helyre mi biztosan nem tudunk elmenni nyaralni… Amikor megmondtam neki, hogy nos de, pontosan ide jöttünk, Anna felsikkantott, a nyakamba ugrott, és percekig csókolt 🙂 Nem is mertem remélni, hogy ekkora örömet fogok okozni neki.

A nyaralás pedig, mondanom sem kell, egészen remekül sikerült. Annával rengeteget sétáltunk, mind a városban, mind a természetben, fürödtünk, napoztunk, sportoltunk, boroztunk… A badacsonyi pincészetekben nagyon megadtuk a módját, finomabbnál finomabb borokat ittunk egymás után, amitől hát hogy is mondjam… nagyon illedelmesen berúgtunk 🙂 Anna is nagyon helyes volt, hazafelé menet, miközben 90-es évekbeli magyar slágereket énekeltünk, lehúzta magáról az elegáns cipőjét, mert azt mondta, hogy mezítláb szeretne hazamenni, ami nagyon klassz volt, csak a nagy spicceskedésekben egyikünk sem vette észre, hogy útközben valahol letette a lábbeliket, és nem találtuk sehol… mikor visszafutottam és körbekérdeztem a helyieket, hogy találtak-e esetleg egy női magassarkú cipőt, az egyik idősebb úr nevetve visszaadta a megtalált pár cipőt. Ha ezt egy filmben látom, azt mondom, túl sok és giccses. De így, hogy velünk történt meg, már egészen máshogy gondolom a dolgot…

Annyi mindent mesélhetnék még, de azt hiszem az több napig is eltartana, főleg írásban – meg aztán magánéleti titkok is vannak még a világon… De amire még szerintem mindenképpen érdemes kitérni, hogy mennyire vendégekre lett kialakítva a szállás. Olyan kényelmesen elfértünk, hogy néha eszünkbe is jutott, hogy olyan mintha mindig is itt laktunk volna. Tágas helységek, praktikus megoldások jellemezték a szobánkat, mindenre gondoltak a szállás üzemeltetői. Nagyon jó helyen is volt, amely megkönnyítette a közlekedést, mert bebarangoltuk az északi-partot is. Közel volt a strand, a jobbnál jobb éttermek, a népszerű Petőfi-sétány a megannyi szórakozóhellyel. És csak ámultunk azon, mennyire jó fej emberekkel találkoztunk a nyaralásunk során.

Azt hiszem, teljesen egyértelmű, hogy helyes döntés volt, amikor a siofokszallas.info oldalán elküldtem az árajánlat kérésemet, majd belevágtunk ebbe a kilenc napos balatoni kalandba Annával. A szállás tökéletes volt, elképesztő közös élményeket szereztünk, amelyek csak még tovább erősítették eddig is csodálatos párkapcsolatunkat; és arra is rá kellett jönnöm, hogy nem kell félnem attól, hogy sokat vagyunk egymás nyakán, egészen jól ki tudtuk alakítani az ezzel kapcsolatos stratégiáinkat. Mindketten megtanultuk, észleltük, mikor szeretne a másik kicsit egyedül lenni, és mikor igényeljük mindenképpen egymás társaságát. Szerelmesebb vagyok, mint valaha! Őszintén remélem, hogy ha nem is egy, de néhány év múlva nem csupán egy újabb kellemes nyaralásról tudok beszámolni nektek, hanem akár már egy Annával való közös nászútról – ami, ha megvalósulna (adja az ég!), ezek után szinte biztos, hogy ismét itt, Siófokon lenne.