Szerelem első száguldásra

Fenegyereknek tartom magam. Amióta az eszem tudom csak a motorozás, a szörfözés és a szép lányok érdekelnek. Ez utóbbi egy ideje már csak egyes számban értendő, de erről kicsit később. A nyaraim kb. abból állnak, hogy a haverokkal két keréken lezúgunk az óceánhoz, meglovagoljuk a legvadabb hullámokat, aztán este megkeressük a környék feketebárányait, hogy együtt bulizzunk. Ennek az életmódnak köszönhetően annyiszor kerültem már bajba, mint ahány csillag van az égen, de valahogy mindig sikerült kihúzni magam. A tetoválásaim arról mesélnek, hogy a haverjaim nem véletlen neveznek Dangernek, és a konditeremben is gyakran előfordulok. Ez az egész tökéletes ahhoz, hogy rövidtávú párkapcsolatokban találja magát az ember, de ahhoz kevés – vagy lehet éppen túl sok – hogy komolyan megállapodjon.

Ezt sokáig a saját bőrömön tapasztaltam. Mikor meglátják a lányok a motort, meg a rajta ülő szakadt ruhás badboyt, eldobják az agyuk. Lobban a szerelem, és azon kapod magad, hogy egy újabb csinibaba ül mögötted, miközben 150nel repesztesz a belső sávban. Aztán rájönnek, hogy a motoros élet nem mindig fenékig tejfel. Elkezd nyomni az ülés, megsüketít a menetszél, elvész a sátrazás kezdeti romantikája, és huss, pár hét, vagy esetleg hónap, és a mosolygós csini barátnő tűzhányó sárkánnyá válik, aki megöl, ha még egyszer kimondod azt, hogy motor.

Egy ilyesmi szakítás után voltam, mikor a szívgyógyító rumot ittam az egyik sötét kis kocsmában, és Melitta odalépett hozzám. Közölte, hogy vagy elviszem egy körre, vagy elköti a motorom. Fejcsóválva a félig kiivott rumosüvegre mutattam. 15 perccel később már ott ültem mögötte – a saját motoromon – és sikítoztam, mint egy kismalac. Nem voltam biztos benne, hogy élve megúszom, amit az a lány leművelt, de azt tudtam, hogy nagyon szerelmes vagyok. Azóta eltelt 3 év, és Meli nélkül már el se tudnám képzelni az életem. A motorom se, mert elképesztő tehetsége van a szereléshez. Múltkor defektet kaptam, és abban a helyzetben is számíthattam rá.

Küldött egy promóciós anyagot, aminek valami ilyen szövege volt: Motorgumi akció: Robogó gumik, Sport és eduro motorgumik – MotorTire. Már régóta megvoltak a saját alkatrész beszerző helyeim, de ránéztem a weboldalra, mondván, ha Meli szereti akkor rossz nem lehet. Tényleg nem csalódtam, óriási kínálat, és nagyon jól átlátható kezdőoldal fogadott. A MotorTire egy olyan webshop, ahol tényleg minden féle és fajta gumit megtalál a vásárló. A hatalmas vadmacskáktól kezdve a kis robogókig bármilyen gépre találhatunk abroncsot.

A főoldal tetején van egy király panel, ahol megadva a kerekünk paramétereit, könnyen rákereshetünk a megfelelő méretű gumikra. Be kell írni a szélességet, magasságot, átmérőt, és már válogathatunk is a temérdek lehetőség közül. Akár márka alapján is kereshetünk, vagy, hogy szűkítsük a találatokat, megadhatjuk milyen kategóriáról van szó. Ha merészek vagyunk, még azt is beállíthatjuk, hogy csak használt gumikat dobjon ki eredményként. Igaz, a kínálat nagy részét a zsír új abroncsok teszik ki.

Aki motorozott már, az tudja, hogy az abroncs nem olcsó mulattság. Elég gyorsan kopik, és nem szabad a minőségen spórolni, mert annak végzetes következményei lehetnek. A motortire.hu szerencsére sok páros akciót kínál, tehát ha egybe veszel két gumit, jelentős összeget spórolhatsz meg. A legkülönfélébb kategóriákra vonatkozik az akció. Vehetünk párosan chopperre, crossmotorra, robogóra, supermotora és még sok egyébre. Amikor néztem webshopot, a sportgumikból például 24 darab volt páros akcióban. Így például egy csúcsminőségű, 55/66-os súlyú, W sebességű tömlő nélküli 120/60R17 + 150/60R17 szetthez 70.180 Ft-ért hozzájuthatunk. A termékeket több szempont szerint rendezhetjük. Lehet ár szerint növekvő, vagy csökkenő, ami a személyes kedvencem, mert így mindenki megtalálhatja a pénztárcájának megfelelő kerékszettet. Ugyanígy alkalmazhatunk növekvő vagy csökkenő rendezést név szerint és méret szerint is. Az akciós sportgumiknál például a legdrágább szett 97.350 Ft-ba kerül, a legolcsóbb pedig 53.480 Ft-ba.

A MotorTire nem csak kiváló minőségű gumikkal kedveskedik vásárlóinak, hanem videókat is feltöltöttek a csatornájukra, ahol megvillantják kerékcserélő szakértelmüket. Kiváló kikapcsolódás ezeket a videókat nézni egy kő kemény motortúra után. Az egyik videóban a Méta utca 13 alatt található szervízt mutatják be. Megcsodálhatjuk a gyönyörű felniket a kirakatban, aztán egy elkeseredett robogóst mutat a kamera, aki valamilyen kerékproblémával érkezik a műhelybe. A technikus srác pillanatok alatt diagnosztizálja a problémát, és villámgyorsan javítja is a hibát. Motoros szemmel külön élvezet nézni a professzionális felszerelést, amivel dolgoznak. Az új abroncsok a helyükre kerülnek, és a robogós boldogan folytathatja útját. Egy másik videóban autógumit cserélnek. A profizmus ugyanaz, mint az előzőben, csupán a kerekek számában van eltérés.

A webshop amúgy Magyarország egyik piacvezető járműgumi forgalmazó cégéhez tartozik, amely 2005-ben alakult. Kezdetben autókkal foglalkoztak, de 2008-tól a motorgumik is bekerültek a repertoárba. Nem csak eladják, hanem fel is szerelik a kiválasztott darabokat. A legnagyobb, és legjobb márkák mellett kisebb nevek is megtalálhatók az eladó termékeik között. Nagyon sok motoros szavazott nekik bizalmat, ezért a felszerelési munkálatokat csak előzetes egyeztetés után tudják elvégezni. Ha náluk vásárolsz nem csak professzionális, kifogásolhatatlan munkát kapsz, hanem különböző akciókkal, és ajándékokkal is kedveskednek. Például jelenleg egy olyan akció van meghirdetve a weboldalon, melynek keretein belül a szerencsések nyerhetnek egyet az 50 db motoros táska közül, vagy a 100 db javítószettből, esetleg egyet a 100 db töltő közül. Mindegyik ajándék kiváló minőségű, márkás termék. Nem kell mást tenni, mint venni 2 darab motorabroncsot, feltölteni a számlát, és izgatottan várni a promóció végét.

Meglestem a közösségi oldalukat is. Itt a szétszerelt gyönyörűségekről láthatunk képeket, valamint a promóciókról is posztolnak. Érdemes folyamatosan figyelni, nehogy lemaradjunk valamiről. Egy külön oldalon megtekinthetők a vásárlói vélemények. Beszédes, hogy 40 visszajelzés alapján 4,8 a bolt értékelése a maximális 5 pontból. A kommentekben a szakszerűséget, a vevőközpontú hozzáállást és a nagy választékot dicsérik legtöbben. Az egyik felhasználó azt írta, hogy mindössze 15 perc alatt elintézték a gumicseréjét, és a jövőben csak ezt a helyet fogja választani. Egy másik vevő a korrekt árakat és precíz munkát emelte ki.

Ha nincs szükségünk a gumik felszerelésére, mert otthon is el tudjuk végezni, akkor kérhetünk házhozszállítást is. Azok a rendelések, melyeket délig leadunk, már a következő munkanapon szállításra kerülnek, ha vannak raktáron. A futárszolgálat 8 és 17 óra között kézbesíti a megvásárolt terméket. Ennek díja csomagonként 2000 Ft az egész ország területén.

Mikor Meli először küldte ezt a „Motorgumi akció: Robogó gumik, Sport és eduro motorgumik – MotorTire” szöveget, nem hittem, hogy ott fogom hagyni az addigi gumisom, de mostanra világossá vált, hogy csak a motortire.hu kínálatából érdemes választani. Ha igazán jó abroncsot akarsz, keresd fel őket!