Az első közös nyaralás a szerelmemmel!

Barátnőmmel, Annával már több mint egy éve együtt vagyunk. Az egyetem kapcsán ismerkedtünk össze, ahol mindketten biológia szakon tanulunk, csak más évfolyamon, ugyanis ő két évvel idősebb nálam. Még a gólyatáborban volt a csoportvezetőm, ahol azonnal éreztem, hogy imádom ezt a lányt, aztán a tanév során komolyabbra fordultak a dolgok 🙂 Szóval nem tudok mit csinálni, belebolondultam ebbe a gyönyörűséges, szőke, kékszemű nőbe. Azóta már egy saját, közös kutatáson dolgozunk, rengeteg időt töltünk együtt (mind a szakmai-, mind a magánélet tekintetében), imádjuk egymás családját, és már komolyan keressük a lehetőséget az összeköltözésre is, mert a jelenlegi, koleszos életmód már nem ideális számunkra arra, hogy tovább épüljön, mélyüljön a kapcsolatunk. Mikor az első nyaralásunk megszervezésére készültem, akkor jöttem rá arra, hogy bizony, akármennyire is szeretjük egymást és jól kijövünk egymással, még sosem töltöttünk együtt egyhuzamban többet két napnál úgy, hogy csak ketten vagyunk. Furcsa felfedezés volt… Így aztán pláne elkezdett foglalkoztatni a kérdés, hogy vajon hol lehet egy olyan hely, ahol valóban idilli környezetben tudjuk kipihenni egész éves fáradalmainkat, közben sok időt együtt töltve? Először felmerült az, hogy külföldre utazzunk, lehetőleg délre, Görögországba, Marokkóba, Ciprusra, vagy ezekhez hasonló helyre, de sajnos nem igazán tudtunk találni olyan lehetőséget, ami a mi szegényes, egyetemi élettel járó pénzügyi helyzetünkkel kompatibilis lett volna.

Ez azonban nem volt akadályozó tényező arra nézve, hogy igazán emlékezetes nyaralást szervezzünk magunknak! Miután megállapodtunk Annával, hogy a nyaralásunkat inkább belföldön, Magyarországon belül képzeljük el, azonnal nekiláttam feltérképezni az ország összes lehetséges, szóba jöhető szállását, ami méltó lenne a mi kettőnk szerelméhez. Abban biztos voltam, hogy gyönyörű, nyugodt, harmonikus környezetben szeretnék nyaralni, valamint hogy Annával mindketten kiemelkedő minőségű wellness szolgáltatásra vágyunk. Nekem pedig emellett még volt egy olyan titkos vágyam is, hogy ha lehetséges, szeretnék azért valamicskét mégis megkapni abból a bizonyos déli életérzésből, ha már a külföld idén nem jöhetett össze, a már fentebb említett anyagi okok miatt. Nos, rengeteget keresgéltem az interneten, és be kell vallanom, hogy bár számos remek ajánlat jött velem szembe a különböző oldalakon, minden lehetőség másodrangúvá vált abban a pillanatban, amikor szembetaláltam magam a Baranya Hotel honlapjával, a baranyahotel.hu-val. A weboldal már első pillanatban megfogott a stílusával, képeivel, remek ajánlataival. Amikor pedig a főoldalon megláttam azt, hogy külön kiemelik, hogy romantikára vágyó, friss szerelmespároknak különösen ajánlják, akkor voltam ezer százalékig biztos benne, hogy megtaláltam az Igazit. Mármint úgy értem, a szállással kapcsolatban, bár be kell vallanom, hogy Annával kapcsolatban is vannak hasonló gondolataim 🙂 És hát igen, a Baranya Hotel úgy tűnt, méltó lesz ehhez az idilli szerelemhez, és az én imádott szőke hercegnőmhöz. Már a honlap is részletes javaslatokat tett arra nézve, hogy mivel tudom a környéken meghódítani szívem hölgyét: kirándulások Pécsen vagy Siklóson, látogatás a villányi borvidékeken (akár egy kis kóstolással is feldobva…), esti harkányi séták… Beleborzongtam, ahogy elképzeltem mindezt. A választás tehát megtörtént, és innentől kezdve nem is volt már más dolgom, mint hogy a baranyahotel.hu felületét használva árajánlatot kérjek a szállástól. Részletesen megírtam minden adatot, tudnivalót, kérdést, kérést, melyekre hamar meg is érkezett a válasz, egy kiváló árajánlattal karöltve. Annának nem is mondtam el, hogy hová viszem, ő is azt kérte, legyen meglepetés… Úgyhogy amikor végül megérkeztünk Harkány városába, és közelítettünk a Baranya Hotel felé, és megláttuk a hotel hatalmas nagy, gyönyörű kertjét, és a teraszon nyüzsgő embereket, az én drága barátnőm magától értetődő módon sétált volna tovább, mondván, ilyen klassz helyre mi biztosan nem tudunk elmenni nyaralni… Amikor megmondtam neki, hogy nos de, pontosan ide jöttünk, Anna felsikkantott, a nyakamba ugrott, és percekig csókolt 🙂 Nem is mertem remélni, hogy ekkora örömet fogok okozni neki.

baranyahotel.hu

A nyaralás pedig, mondanom sem kell, egészen remekül sikerült. Annával rengeteget sétáltunk, mind a városban, mind a természetben, fürödtünk, wellnesseztünk, sportoltunk, boroztunk… A villányi pincészetekben nagyon megadtuk a módját, finomabbnál finomabb borokat ittunk egymás után, amitől hát hogy is mondjam… nagyon illedelmesen berúgtunk 🙂 Anna is nagyon helyes volt, hazafelé menet, miközben 90-es évekbeli magyar slágereket énekeltünk, lehúzta magáról az elegáns cipőjét, mert azt mondta, hogy mezítláb szeretne hazamenni, ami nagyon klassz volt, csak a nagy spicceskedésekben egyikünk sem vette észre, hogy útközben valahol letette a lábbeliket, és nem találtuk sehol… A baranyai emberekre jellemző módon azonban, mikor visszafutottam és körbekérdeztem a helyieket, hogy találtak-e esetleg egy női magassarkú cipőt, az egyik idősebb úr nem elég, hogy nevetve visszaadta a megtalált párt, de még meg is invitált minket a pincészetébe egy ingyen fröccsre, hogy valamivel feledni tudjuk ezt a nagy izgalmat… Mi pedig kénytelenek voltunk ezt köszönettel elfogadni 🙂 Így végül Annával ketten, egyik kezünkben a cipőinket tartva, másikkal pedig egymás kezét fogva sétáltunk bele a mecseki naplementébe. Ha ezt egy filmben látom, azt mondom, túl sok és giccses. De így,hogy velünk történt meg, már egészen máshogy gondolom a dolgot…

Annyi mindent mesélhetnék még, de azt hiszem az több napig is eltartana, főleg írásban – meg aztán magánéleti titkok is vannak még a világon… De amire még szerintem mindenképpen érdemes kitérni, mert akár Titeket is érdekelhet, az leginkább a wellness részleg, amiről már futólag ejtettem néhány szót. Annyit érdemes tudni róla, hogy a beltéri nagymedence mellett egy fantasztikusan király, 35 fokos kinti jakuzziban lehet igazán jól kiáztatni magunkat, de különböző jellegű szaunák is rendelkezésre állnak a vendégek számára. Anna pedig rajong a masszázsért, és bár én sem masszírozok rosszul, azért el kell fogadnom azt, hogy teljesen más élmény, ha profi kezekben van az ember – nos, kipróbáltuk mindketten, és boldogan mondhatjuk, hogy egyáltalán nem kellett csalódnunk ilyen tekintetben sem. Őrület, hogy már egy félórás masszázs után is úgy éreztem, mint ha az egész életemet újrakezdtem volna – majd’ kicsattantam a frissességtől!

Azt hiszem, teljesen egyértelmű, hogy helyes döntés volt, amikor a baranyahotel.hu oldalán elküldtem az árajánlat kérésemet, majd belevágtunk ebbe a kilenc napos Baranya megyei kalandba Annával. A szállás tökéletes volt, elképesztő közös élményeket szereztünk, amelyek csak még tovább erősítették eddig is csodálatos párkapcsolatunkat; és arra is rá kellett jönnöm, hogy nem kell félnem attól, hogy sokat vagyunk egymás nyakán, egészen jól ki tudtuk alakítani az ezzel kapcsolatos stratégiáinkat. Mindketten megtanultuk, észleltük, mikor szeretne a másik kicsit egyedül lenni, és mikor igényeljük mindenképpen egymás társaságát. Szerelmesebb vagyok, mint valaha! Őszintén remélem, hogy ha nem is egy, de néhány év múlva nem csupán egy újabb kellemes nyaralásról tudok beszámolni nektek, hanem akár már egy Annával való közös nászútról – ami, ha megvalósulna (adja az ég!), ezek után szinte biztos, hogy ismét itt, Harkányban lenne. Kinek hiányzik Görögország meg Ciprus, ha nekünk is megvan a magunk Baranyája!